۰۹۳۰۲۴۹۶۳۸۹
در این مقاله (آفازی را بهتر بشناسید) انواع آن در یک جدول به طور خلاصه بیان شده است. در ادامه سعی خواهیم کرد که هر یک از انواع این اختلال ارتباطی را به تفصیل و جزئیات، هر یک به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.
یک نوعی اختلال ارتباطی است که پس از سکته به وجود میآید. زمانیکه سکته مغزی باعث اختلال در کارکرد نواحی از مغز شود که مسئول گفتار و زبان هستند، آفازی اتفاق میافتد.
مغز انسان دارای دو نیمکره ی چپ و راست است. نیمکره ی چپ در بیشتر افراد وظیفه صحبت کردن را دارد. که به آن نیمکره ی غالب نیز گفته می شود.
بخش های مختلفی در نیمکره چپ انسان وجود دارند که هر کدام از آنها وظیفه ای بر عهده دارند و عملکرد گفتار را انجام می دهند. از این قسمت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این اختلال میتواند به هر دلیل دیگری که در آن به بافت مغز آسیب برسد، اتفاق بیافتد. مانند افتادن، تصادف، حوادث ورزشی، تومور مغزی و سایر بیماریهای مغز و اعصاب.
بیشتر بدانید: آفازی پس از سکته مغزی و درمان آن
ابتدا لازم است بدانید که چند نوع سیستم دستهبندی در این اختلال مطرح است، که سیستم بوستون BOSTON’S CLASSIFICATION مهمترین و پرکاربردترین آنها است.
در این سیستم انواع آفازی را بر اساس چند ملاک ساده (مهارتهای روانی، درک، تکرار) تقسیم بندی میکنند. جدول زیر به سادگی تفاوت آنها را در سه سطح نشان میدهد.