در این مقاله قصد داریم تا مراحل رشد کودک ۱ تا ۲ سال و مهمترین تغییرات کودک به لحاظ رشد گفتار و زبان، حرکتی، شناختی و اجتماعی را بررسی و مورد مطالعه قرار بدهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
والدین یکی از به یادماندنیترین و زیباترین دوره های رشد کودکان را در این سن تجربه می کنند. ۱ تا ۲ سالگی سن اولین ها است. هر روز از زندگی با یک کودک دو ساله بسیار مهیج و پر از سورپرایز است. در این سن بچه ها اکثرا کار هایی را که تا آخر عمر تکرار می کنند، یاد می گیرند. مانند راه رفتن، حرف زدن و کار با اشیا و ابزارها .
مراحل رشد کودک ۱ تا ۲ سال چیست؟ و چه کارهایی میتواند بکند؟
اکثر کودکان در سنین بین ۹ تا ۱۷ ماهگی شروع به راه رفتن می کنند. میانگین سنی برای مهارت راه رفتن ۱۴ ماه است. اولین قدم همیشه همراه با لغزش و افتادن های مکرر است.
شش ماه بعد از اولین قدم ها بچه شروع به دویدن می کند.
بچه ها زمانیکه می فهمند می توانند بالا بروند، کنجکاوی و کشف کردن چیز های جدید زندگی آنها را پر از ماجراجویی می کند. از تخت و پله ها بالا می روند.
شوت زدن توپ مهارتی است که آنها در این سن یاد می گیرند. آنها در می یابند که اگر به توپ شوت بزنند غلت می خورد. این حرکت پایهای می شود برای پرت کردن غذا، اسباب بازی و هر شیء دیگری. کودکان دوست دارند هر قانونی را یاد گرفتند به بوته آزمایش بگذارند.
خط خطی کردن با ماژیک های کلفت و غذا خوردن با قاشق شروع می شود. در این سن استفاده هوشمند از اشیاء فراگرفته می شود که اساس استفاده ابزاری از اشیاء در آینده است، کنترل بیشتر بر ماهیچه های ظریف و کوچک دست، آنها را بسیار توانمند می سازد.
بازی به منظور یادگیری هدفمند شروع می شود. هر یک از ما ممکن است بچه ۱۸ تا ۲۴ ماهه خود را ببینیم که به عروسکش غذا می دهد، او را می خواباند یا با او صحبت میکند.
در حوالی ۱۵ تا ۱۸ ماهگی برخی کلمات با معنی که هدف ارتباطی دارند بوسیله کودک گفته می شوند. مانند آب، بهبه، بده، نه، و بین ماه های ۱۸ تا ۲۴ از عبارات دو کلمه ای استفاده می کنند، مانند: بده من، برو اونجا. در اواخر ۲۴ شاید جملات کوتاه ۳ کلمهای بشنوید. مانند توپ بده من، مامان شیر بده، بابا بریم پارک.
در اواخر سال دوم اکثر کودکان از بازی کردن با همسن و سالانشان بسیار لذت می برند، اگرچه اکثرا سر اسباب بازی با هم دعوا می کنند و بگو مگو پیدا می شود. آنها کمکم آماده می شوند یاد بگیرند که سهیم شدن اولین اصل قوانین اجتماعی است.
نکته: در مراحل رشد کودک ۱ تا ۲ سال زمانی که کودک توانست بدون کمک از گهواره بیرون بیاید، باید استفاده از آنرا متوقف کرد. بچه ها در این دوران بیش از هر دوران دیگری نیاز به مراقبت و مواظبت دارند چون بسیار بازی گوش هستند. و مهارت حرکتی کافی ندارند. بنابراین خطر در کمین آنهاست. در این سن شکستگی ها، کبود شدن ها و ضربه های کوچک و بزرگ هر لحظه بدن کودک را به چالش می کشند.
نکته: این سن، آغاز وارد شدن خیالات و تصویر های ذهنی به زندگی کودک است.