۰۹۳۰۲۴۹۶۳۸۹
رنج سنی برای بیماران ام اس ۲۰ تا ۴۰ سال است با این وجود در سن ۲ سالگی تا ۸۰ سالگی این بیماری قابل تشخیص است. بین ۴/۰تا ۷/۵ درصد از کل موارد مولتیپل اسکلروزیس در کودکان دیده میشود.
حتما شما هم می دانید که گلبول های سفید نقش دفاعی را بدن انسان ایفا می کنند وقتی این گلبول ها به میلین که نقش حفاظ را برای رشته های عصبی دارند حمله می کنند اندامی که این رشته های عصبی در آن قرار دارند دچار مشکل می شوند.
طبق مطالعاتی که انجام شده است ۲ گروه از افراد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ام اس(MS) قرار می گیرند که عبارتند از:
گروه اول افردی که دارای مشخصه های زیر هستند:
گروه دوم افرادی که دارای مشخصه های زیر هستند:
یکی از علائم بیماری ام اس کمبود ویتامین B12 است که کمبود این ویتامین نشانه های زیر را به همراه دارد:
بهتر است که کمبود این ویتامین با مکمل های خوراکی یا با تزریق این ویتامین به بدن حل شود.
استفاده از ویتامین های گروه B می تواند به فروکش کردن علایم بیماری MS کمک شایانی کند.
همچنین کاهش دریافت چربی های اشباع و افزایش دریافت چربی های ضروری مانند چربی های موجود در روغن ماهی یا روغن های گیاهی مانند سویا و … می تواند در کاهش این بیماری موثر باشد.
اگرچه هنوز درمان قطعی برای بیماری ام اس هنوز کشف نشده است اما برای کاهش علائم بیماری از داروهای زیر استفاده می کنند:
یکی از شیوه های درمان بیماری ام اس و بازگشت قوای عضلات مورد حمله قرار گرفته استفاده از کاردرمانی توسط کاردرمانگر متخصص و با تجربه هست.
از آنجا که استرسها و فشارهای عصبی در بیشتر شدن و شدت گرفتن این بیماری بسیار تأثیرگذار هستند، برای کنترل علائم و کمک به بهبود شرایط بیمار، استفاده از مشاورههای کاردرمانی به جهت پیشگیری از افسردگی،اضطراب و سایر اختلالات روانی در افراد مبتلا، بسیار مؤثر است.
یکی از علائم و مشکلات بیماران مبتلا به اماس احساس خستگی در طول روز است بهطوری که ۶۰ تا ۸۰ درصد بیماران اماس از این مشکل رنج میبرند و این مشکل یکی از دلایل ارجاع بیماران اماس به کاردرمانی است؛ چرا که وقتی خسته میشوند علائم بیماری آنها شدیدتر میشود. این نوع خستگی میتواند از کم تا شدید متغیر باشد و غالبا در بعد از ظهر شدیدتر است که البته میزان خستگی با میزان دمای بدن نیز مرتبط است و با آن رابطهای مستقیم دارد. جهت جلوگیری از آن باید زیرنظر متخصص کاردرمانی تمریناتی انجام شود.
پیشنهاد مطالعه: مطالب مربوط به کاردرمانی